Як правильно користуватися термопосудом

Ви придбали термос, термочашку чи термосклянку  і вони не тримають тепло упродовж обіцяного виробниками часу? Ми зібрали кілька практичних порад про те, як правильно використовувати термопосуд, аби покупка вас не обурювала.

 

1. Правильно наповнюйте. Перед тим, як наповнити термос гарячим, потрібно обдати його зсередини окропом, щоб рівномірно нагріти усю поверхню. І лише після цього слід його наповнювати. Найчастіше наслідком недодержання саме цього правила є те, що ваш термос не тримає тепло.

Якщо ви хочете наповнити термос холодним, перед цим його слід покласти відкритим на кілька хвилин у холодильник. І лише після цього наповнювати.

І не забувайте після наповнення міцно закрутити кришку в будь-якому термопосуді.

 

2. Не кидайте термос. Навіть металевий. Він, звісно, не розіб’ється, але від удару у швах навіть дорогого і якісного термоса можуть з’явитися мікротріщини.

Крфм цього, не використовуйте термопосуд у мікрохвильорці і не ставте його на плиту чи батарею.

 

3. Заповнюйте об’єм. Часом люди говорять, що термос не тримає  тепло навіть 2 години. А в процесі розмови виявляється що упродовж цього часу термос відкривали 5 разів, аби перевірити чи гаряча рідина чи їже всередині. Чим частіше ви відкриваєте термос, тим швидше він охолоджується, це фізика. Місце злитої води чи їжі заповнює холодне атмосферне повітря, яке нагріваючись в термосі охолоджує окріп.

Окрім цього, найкраще тримає тепло чи холод заповнений до вершечка термос. Тому якщо ви збираєтесь відкрити його через кілька годин, заповніть повністю.

 

4. Дотримуйтесь гігієни. Щоб не з’явився сторонній запах, сушити термопосуд слід в розібраному вигляді, а пустий зберігати з неповністю заритою кришкою. Позбавитись неприємного запаху допоможе залитий на 30 хвилин окріп із розведеною содою.

 

Завжди Ваша, вірна порадниця інтернет-магазину

товарів для малюків та їх батьків sorokavorona.eu