Все про мобілі на дитяче ліжечко


При виборі необхідних речей для малюка завжди постає питання про мобіль на ліжечко: чи він взагалі потрібен і чи можеми ми без нього обійтись. Для турботливих батьків ми зібрали кілька практичних порад, які, сподіваємось, допоможуть вам із цим визначитись.

 

Чи корисний мобіль для малюка.

 

Безперечно, так! Зокрема, психологи, які вивчають особливості розвитку малюків, стверджують про те, що мобіль допомагає в розвитку зорового зосередження. Для новонародженої дитинки світ – це розпливчасті кольорові плями. А підвішений на правильній відстані мобіль допомагає навчитися концентрувати увагу на предметі, слідкувати за ним, розрізняти форму та кольори.

 

Як правильно користуватися мобілем.

 

Перші місяці. Мобіль слід прикріпити так, щоб відстань від очей малюка до підвішених іграшок складала не менше 30 сантиметрів. При цьому іграшки  повинні крутитися не прямо над головою дитинки, а на рівні грудей  - так легше сфокусувати зір.

 

Для новонародженого мобіль рекомендується вмикати не довше ніж на 5 хвилин, аби не втомити малюка, або взагалі не вмикати до 1-го місяця. Достатньо буде того, що він просто висить над ліжечком і на нього можна дивитися.

 

Від 2 до 4 місяців. У цьому віці малюк до мобіля звикає і радіє, коли мама чи тато його вмикають. Він вже пам’ятає мелодії, які грає ця іграшка, а також фігурки, які крутяться. У цьому віці дітки звертають увагу на кольори. Зауважте на тому, що деяких малюків мобілі розважають аж занадто. У такому разі перед сном рекомендуємо мобіль не вмикати, навіть з проектором і колисковими.

 

Від 4 до 6 місяців. Малюк знає напам’ять всі мелодії та іграшки. Після 4 місяців дітки починають розвивати рухову активність, намагаючись хапати і утримувати різні предмети. Такими слугуватимуть іграшки на мобілі.

 

Зверніть увагу на те, що деякі малюки тримаючись за ліжечко можуть припідніматися і хапати іграшки. Тому слідкуйте за тим, щоб мобіль був міцно прикріплений і не залишайте у цьому віці малюка біля мобіля наодинці. У разі, якщо йому дуже до вподоби якась іграшка – її можна просто зняти і дати в маленькі ручки.

 

 

Від 6 місяців. В такому віці у малюка з’являється інтерес до інших предметів. Йому хочеться сидіти, хапати і утримувати предмети, натискати на кнопки. Якщо ви оберете мобіль з музичним блоком – іграшка безперечно буде дитинці цікава. А під колискові і картинки проектора малюк буде солодко засинати.

 

Як обрати мобіль.

 

Безпека. Звертайте увагу на міцність кріплення. Усі деталі мобіля повинні бути якісними і без сторонніх запахів. В цілях безпеки не рекомендуємо замінювати іграшки на мобілях, адже механізм кожного з них розрахований на конкретну вагу.

 

Електричний чи механічний. Якщо завести механічний мобіль, він буде грати не довше 5-ти хвилин. У таких зазвичай тільки одна проста мелодія і немає можливості регулювати гучніть чи взагалі вимкнти звук.

 

Електричний мобіль зручніший для батьків – його не треба заводити, достатньо просто натиснути на кнопку. Мелодії в електричних мобілях звучать до 25 чи 30 хвилин. Деякі з них мають пульт управління. Працюють від батарейок, які при частому користуванні слід міняти орієнтовно раз на місяць.

 

Іграшки. На мобілі іграшки можуть бути такими, що знімаються або ні. В першому варіанті вони згодяться навіть коли малюк підросте. Їх також можна змінювати місцями.

Можуть бути пластмасовими або м’якими. М’які приємні на дотик, зазвичай їх можна прати у пральній машині. Пластмасові грашки більш гігієнічні.

Іграшки повинні складатися з великих деталей. Найкраще, аби вони були в основних кольорах, але не в кислотних (неприємно для маленького очка) і не в пастельних (не дуже впадають в око малюка).

 

Музика. В механічному мобілі мелодія нагадує музику з музичної скриньки. В електричному завжди різноманіття мелодій. Звертайте увагу на те, що мелодії в мобілі мають бути приємними, не шкодуйте часу на перегляд відеоогляду, аби потім не розчаруватися.

Зручно у разі, якщо в мобілі є функція регулювання гучності та вимкнення звуку. У деяких можелях мелодії можна програвати у випадковому порядку, що теж дуже зручно.

 

Додаткові функції. Сучасні мобілі окрім стандартних функцій мають маленькі приємності.

Пульт управління: ним можна перемикати мелодії, змінювати гучність, вмикати їх у випадковому порядку і, безперечно, вмикати чи вимикати мобіль.

Проектор: на стелю чи стіну проектуються кольорові зображення тваринок, які рухаються.

Нічник: слугуватиме упродовж багатьох років, навіть коли малюку мобіль буде абсолютно нецікавий.

Універсальне кріплення: мобіль можна прикріпити як на ліжечко, так і на дитячу коляску, гойдалку і т.п.

 

Мобілі різних цінових категорій і з різними функціями можна придбати у нашому інтернет-магазині у розділі «Іграшки».

 

Завжди Ваша, вірна порадниця інтернет-магазину

товарів для малюків та їх батьків sorokavorona.eu