Різниця між автокріслом і автолюлькою

Безпеку та комфорт малюка під час поїздок в автомобілі забезпечують автокрісла та автолюльки. Дуже часто молоді та/або майбутні батьки ототожнюють ці два поняття, хоча це абсолютно різні речі. І ось чому.

 

I. Автолюлька призначена для перевезення малюка в повністю лежачому положенні. Вона встановлюється на задньому сидінні перпендикулярно руху і фіксується за допомогою штатних автомобільних ременів. В самій автолюльці малюк пристібається ременями безпеки.

 

Перевага автолюльок в тому, що малюк в них лежить горизонтально, що максимально сприяє нормальному його диханню. Проте загальні показники рівня безпеки автолюльок, як правило, уступають автокріслам.

 

Часто виробники диячих колясок комплектують знімні люльки додатковими кріпленнями. Але такі люльки зазвичай недостатньо міцні, аби забезпечити безпеку малюка в автомобілі, тому перевозити в них дітей не рекомендується.

 

Мінусом автолюльок є також те, що вони займають багато місця в автомобілі. Тому автолюльки для первезення малюків використовують лише в разі особливих медичних показань.

 

II. В автокріслах малюків перевозять так само, як і в автолюльках – від народження, однак, в напівлежачому положенні під кутом 30-45 градусів. Усі придатні для перевезення новонароджених автокрісла встановлюються виключно проти руху автомобіля і кріпляться або штатними ременями безпеки, або на базу ISOFix. В самому автокріслі дитинка пристібається 3-х або 5-ти точковими ременями безпеки.

 

Без сумніву, найвразливішими пасажирами є новонароджені дітки. Їхні кістки м’які та гнучкі, маса голови складає 25% від маси талі (в дорослих 6%), при цьому шия тонка і м’язи слабко розвинені. Малюка небезпечно навіть інтенсивно трясти на руках.

 

Основна перевага автокрісел в тому, що вони забезпечують кращий рівень безпеки малюка, у порівнянні з автоллькою. Також автокрісла краще утримують голову малюка при фронтальному ударі, уникаючи травмучих навантажень на шию. А фронтальні удари по статистіці складають близько 70% всіх аварій.

 

Особиста безпека – запорука життя. Перевозьте малюків в автомобілі безпечно.

 

Завжди Ваша, вірна порадниця інтернет-магазину

товарів для малюків та їх батьків sorokavorona.eu